• Verslavingszorg
  • Hoog Buurlo

Hoog Buurlo

De behandeling bij de afdeling Hoog Buurlo vindt plaats op het terrein van De Wending, in de bossen in Ugchelen. Je krijgt daar je eigen kamer en je volgt een programma tussen 7.00 tot 23.00 uur. Je hebt individuele gesprekken met je mentor en trainers, maar volgt ook groepstherapie, creatieve therapie of bijvoorbeeld een sociale vaardigheidstraining volgens de Goldstein-methode. Met sport en fitness werken we aan je conditie en je doet mee met alles wat er moet gebeuren in en om het huis. Je verblijft bij ons op een prachtige locatie, waar je veel tijd buiten en in het bos doorbrengt.

Drie fasen

Het programma bestaat uit drie fasen:
 

  1. De ontwenningsfase of opbouwfase duurt ongeveer vier weken. Je ontwent van de alcohol of drugs en maakt kennis met je groepsgenoten. Je went aan je nieuwe dagritme en woonomgeving. Je gaat nog niet zonder begeleiding het terrein af en er zijn vaste tijden waarop je bezoek mag ontvangen. Samen met je mentor maak je een plan voor het vervolg van de behandeling.
  2. De werkfase duurt ongeveer drie maanden. Je gaat nu aan de slag met je plan. Je groepsgenoten kunnen je daarbij helpen en confronteren met je gedrag of hoe je handelt. Na drie maanden maak je met je mentor de balans op en kijk je of je je doelen hebt behaald.
  3. De afbouwfase duurt maximaal een maand. Als je geen vervolgtraining gaat volgen, betekent dat dat je mag naar huis mag. Je prikt een afscheidsdatum en bereidt je (samen met je familie) voor op je thuiskomst. We ronden de behandeling officieel af, samen met alle medewerkers en groepsgenoten. Als je niet naar huis gaat, werk je toe naar de volgende fase in het behandeltraject.
 

Voor aanmelden nieuwe clienten bel 088 - 090 18 10 
 

Leger des Heils Gelderland
Hoenderloseweg 108
7339 GK Ugchelen

T (055) 5380333